shutterstock
Ik help u gericht verder

Voetverzorging bij een huidaandoening, reuma of diabetes

Als u een huidaandoening, reuma, diabetes, verlammingen, spasmen of een hart– en vaatziekte heeft, kan die situatie complicaties aan uw voeten meebrengen. Ik ben een gediplomeerd medisch pedicure en ben dan ook de juiste persoon om uw risicovoet te behandelen. Indien nodig verwijs ik u door naar een specialist, bijvoorbeeld een arts, fysiotherapeut of podotherapeut.

Alle praktische informatie op een rij

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Voetverzorging is in bovenstaande gevallen een medische noodzaak en u kan die daarom soms door uw zorgverzekeraar laten vergoeden. Neem dus uw zorgpas en eventueel een verwijzing van uw huisarts  mee naar uw afspraak. Voor diabetespatiënten is er de afgelopen jaren veel veranderd in het proces om een terugbetaling aan te vragen. Het huidige proces ziet er als volgt uit:

  • Laat via uw huisarts, praktijkondersteuner of diabetesverpleger een SIMMS-classificatie vaststellen. Met SIMMS 0 of 1 kan u meteen bij de medisch pedicure een afspraak maken. Als u SIMMS 2 of hoger hebt, dient u eerst naar een podotherapeut te gaan om een zorgplan te laten opstellen. 
  • Aangezien pedicures niet allemaal met iedere podotherapeut een contract hebben, informeert u best eerst bij uw pedicure met welke podotherapeut die samenwerkt.
  • De vergoeding van uw behandeling hangt af van uw SIMMS-categorie. Categorie 0 wordt niet meer vergoed, categorie 1 wordt bij sommige verzekeringen vanuit de aanvullende verzekering vergoed en vanaf categorie 1 met zorgprofiel 2 wordt u gegarandeerd vergoed.

Bij twijfel of voor meer informatie over de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kan u uw verzekeraar aanspreken. Vragen over algemene informatie of over mijn behandelingen kan u dan weer aan mij stellen.

shutterstock

Een medische pedicure inplannen?

Maak vandaag nog uw afspraak!